Schiphol smart parking

schiphol_parking_smartVaak weet u al lang van tevoren wanneer u wil gaan parkeren bij Schiphol. Immers, een vakantie of zakenreis wordt meestal weken, zo niet maanden van tevoren al vastgelegd. In zo’n geval is Schiphol Smart Parking een ideale parkeervorm voor u. Tot één week voor vertrek reserveert u hiermee een voordelige parkeerplaats op de parkeerplaats P3 (lang parkeren) bij Schiphol. Zekerheid van een parkeerplaats én een hele gunstige prijs!

Wat is Schiphol Smart Parking?

Smart Parking is een product van luchthaven Schiphol waarmee u tegen een voordelig tarief op het lang parkeren terrein P3 kunt parkeren. Het tarief is beperkt beschikbaar, als alle Smart Parking plaatsen vol zijn voor de door u gewenste periode dient u het normale P3-tarief te betalen.

Voor wie is Schiphol Smart Parking?

Smart Parking is geschikt voor reizigers die langer dan drie dagen willen parkeren, en die minimaal één week van tevoren kunnen reserveren. Duurt uw reis korter dan drie dagen, dan kunt u beter terecht op kort parkeren. Weet u pas kort van tevoren dat u vertrekt, dan kunt ook gewoon terecht op P3 lang parkeren tegen het gangbare tarief of op kort parkeren, afhankelijk van uw voorkeuren.

Hoe werkt Smart Parking?

Schiphol Smart ParkingSmart Parking kan alleen online via de website van de luchthaven Schiphol worden gereserveerd. Allereerst checkt u door de gewenste parkeerdata in te vullen of Smart Parking nog beschikbaar is op die data. Indien dat het geval is, vult u uw gegevens in, betaalt u en ontvangt u per e-mail een bevestiging. Op de dag van vertrek kunt u op P3 inrijden met uw creditcard of met een 6-cijferige code, al naar gelang waar u bij uw reservering voor gekozen hebt. Na het parkeren van uw auto bent u met de shuttlebus die elke 10 minuten rijdt snel op de luchthaven.

Wat kost Smart Parking?

De kosten van Smart Parking hangen vanzelfsprekend af van het aantal dagen dat u wenst te parkeren. Bij een periode van acht dagen scheelt het al snel 35 euro ten opzichte van het gangbare P3 tarief. Zeker de moeite waard dus om even een Smart Parking reservering te maken!