Parkeren Schiphol p1

Parkeren Schiphol P1, voor wie?

Dat u kunt parkeren op Schiphol weet u wel. Maar op welke parkeerplaats moet u zijn als u iemand wilt ophalen of uitzwaaien en daarvoor iets meer tijd nodig heeft dan een half uur? Of als u een weekendje weggaat of op korte zakenreis moet en dichtbij de vertrekhal wilt staan? In deze gevallen is Visitors Parking P1 wellicht de goede optie voor u.

Deze parkeergarage ligt namelijk op slechts een paar minuten loopafstand van de grote Amsterdamse luchthaven, dus ook Schiphol Plaza is heel dichtbij. Even shoppen, iets drinken of een hapje eten in één van de horecagelegenheden zonder ver te moeten lopen, het kan gemakkelijk vanuit deze parkeerplaats.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid op P1

Weekendje weg of korte zakenreis

Voor reizigers die een korte reis maken, is parkeren op P1 eveneens een goede keus. Denk hierbij aan een weekendtrip of een zakenreis van een dag of twee.
Overigens is het handig om te weten hoe lang u precies wilt parkeren, want in de kosten kan dat al snel behoorlijk wat schelen. Gaat u drie dagen weg? Dan kan het voordeliger zijn om bijvoorbeeld te parkeren op Schiphol Park & Travel 3.

p1_schipholParkeren Schiphol P1, wat kost het?

Parkeren op parkeerplaats P1 kost €1,- per 13 minuten. Voor een hele dag parkeren betaalt u € 30,-. Vindt u het vooral belangrijk om zo goedkoop mogelijk te parkeren en zijn zaken als de afstand tot de luchthaven voor u van minder belang? Dan zijn ook buiten Schiphol parkeermogelijkheden.

Hoe kom ik bij P1?

Parkeergarage P1 Schiphol ligt ten oosten van de aankomst- en vertrekhallen van Schiphol, aan de Ceintuurbaan Zuid. Bezoekers en reizigers bereiken de parkeerplaats door de borden ‘Parkeren’ te volgen. Als P1 vol is, dan biedt het naastgelegen parkeerterrein P2 mogelijkheden. Let u overigens op als u in het bezit bent van een busje of een hoge auto. De doorrijhoogte van P1 en P2 is namelijk twee meter. Voertuigen die hoger zijn, kunnen elders op Schiphol terecht.

Reserveren niet mogelijk

Een parkeerplek op P1 Schiphol van tevoren reserveren, is niet mogelijk. Dat kan wel bij P2.

Tijdelijk minder parkeerplekken in 2013

De verlichting wordt verbeterd en er komt een verwijssysteem dat bezoekers helpt snel te overzien welke parkeerplekken vrij zijn. Kortom, er wordt gewerkt op het terrein van P1. Als gevolg hiervan zijn tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. De werkzaamheden staan gepland tot eind 2013.